E-Commerce advies

Wat is e-commerce?

webzaken adviesWaar de meeste website / webshop eigenaars zich in eerste instantie druk om maken is SEO: optimaal gevonden worden in zoekmachines. Dit is echter een weliswaar belangrijk, maar toch slechts een klein onderdeel van wat nodig is om succesvol te handelen op het internet.

E-commerce gaat veel breder. Het gaat dan om zaken zoals:

  • SEO, zoekmachine optimalisatie
  • Gebruik van social media
  • Gebruik van nieuwsbrieven
  • Inzetten van marketingmiddelen
  • Gebruik van acties, kortingen
  • enz.

Hoe werkt winkelen via internet in de praktijk?

Hoe werkt winkelen via internet in de praktijk? Een potentiële klant typt een zoekwoord of -zin in waarop hij denkt dat zijn product gevonden kan worden, klikt op één van de bovenste resultaten en is binnen in een webshop. Hij ziet het product, de prijs is goed, dus hij bestelt. Klik-klik-klik, klaar. Morgen ontvangt hij zijn product thuis. Als uw webshop bovenaan stond heeft u het geluk te mogen leveren.

Een volgende keer, voor een soortgelijk product (wat u ook kunt leveren), vindt bovenstaand proces weer plaats, alleen omdat u deze keer niet bovenaan staat, gaat bestelt de koper klik-klik-klik bij een andere webwinkel. Van enige vorm van klantenbinding is (nog) geen sprake. Dit is wezenlijk anders dan uw fysieke winkel, waar de klant naar toe gaat, rondkijkt en persoonlijk contact heeft met u bij de kassa. Hiervoor is e-commerce advies de oplossing.

Klantenbinding via internet

Dus is het belangrijk dat u doet aan klantenbinding. U moet er namelijk voor zorgen dat wanneer een klant uw webshop heeft gevonden, hij de volgende keer voor een soortgelijke aankoop weer bij u terugkomt. Daar kunt u wat aan doen door middel van nieuwsbrieven, bij de eerste bestelling verstrekken van een kortingsbon voor de eerstvolgende aankoop, enz. Pas wanneer een klant voor de tweede of derde keer bij u besteld heeft u een echte klant in plaats van een incidentele koper. Dat is e-commerce advies: de techniek voor klantenbinding via het internet.

Wij kunnen u ondersteunen en meedenken in voor u geschikte oplossingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag advies.