SSL certificaat voor je webshop

door | 7 januari 2015

Internetverbinding beveiligen

Normaal internetverkeer via http is openbaar. Alles wat over het internet gaat, kan onderschept worden. Wanneer je een SSL-certificaat installeert, gaat het verkeer over https en versleutel je het dataverkeer van en naar je site, zodat derden de verstuurde gegevens niet meer kunnen inzien. Dat is veiliger, dus beveilig je site met een SSL certificaat voor je webshop.

SSL certificaat

Voor sites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken, zoals webshops, is SSL absoluut noodzakelijk. Je hebt een groot probleem wanneer kwaadwillenden bij je webshop dataverkeer onderscheppen. Om dit te voorkomen en dus onderscheppen onmogelijk te maken, kun je de verbindingen van en naar je site versleutelen. Dit gebeurt met SSL en hiervoor heb je een SSL-certificaat nodig.

Onderdeel van dit SSL certificaat is dat de bezoeker van je webshop je identiteit kan controleren. Je website krijgt een officieel digitaal certificaat dat door een onafhankelijke derde partij is ondertekend. Dit straalt vertrouwen uit naar je bezoekers.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

wbpDe WBP verplicht een website eigenaar om persoonlijke gegevens versleuteld op te vragen. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot €4.500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf tevens het risico dat zij aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de geleden schade. Het is dus van belang dat je een SSL certificaat laat installeren bij je website/webshop.

Andere voordelen van SSL

Er zitten meerdere voordelen aan een SSL beveiliging:

  • Met SSL wordt het internetverkeer tussen je site en je bezoekers afgeschermd en beveiligd.
  • Google moedigt dit aan en plaatst websites met SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten.
  • De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht je om de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen.
  • SSL biedt zichtbare beveiliging in de browser, waardoor je website vertrouwen uitstraalt.
  • Voor webshops kan een SSL-certificaat leiden tot meer transacties, vanwege een vertrouwde omgeving.

Dus het installeren van een SSL certificaat loont zeker de moeite!