Hoe belangrijk is het grafisch ontwerp van uw webshop?

door | 29 oktober 2014

Een grafisch ontwerp is kostbaar

Een goed grafisch ontwerp van uw Magento webshop is meestal een kostbare zaak. Allereerst gaat een grafisch vormgever op basis van uw wensen en eisen een ontwerp maken in Photoshop. Daarna moet de html-specialist dit grafisch ontwerp omzetten naar html-code die gebruikt kan worden in uw Magento webshop. Vanwege de complexiteit van Magento is dit vaak ook nogal een tijdrovende klus.

Het grafisch ontwerp is niet het belangrijkste

Grafisch vormgevers doen u graag doen geloven dat een op maat gemaakt grafisch ontwerp van je webshop een belangrijke voorwaarde is voor het welslagen van uw webwinkel. En natuurlijk moet uw webshop er goed uitzien! Maar kijkt u naar enkele zeer succesvolle webwinkels, dan blijkt een fancy ontwerp helemaal niet zo belangrijk te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Coolblue of Bol. Zij maken gebruik van een eenvoudige (maar weliswaar heel herkenbare!) grafische vormgeving. Waar ligt de kracht van deze webwinkel dan? Ik denk in het feit dat zij de klant zo goed voorzien van alle benodigde informatie. Dit toont volgens mij goed aan dat de inhoud van de webwinkel belangrijker is dan de vormgeving. Ook zoekmachines denken hier zo over: zij kunnen immers niets met vormgeving, maar wel met inhoud.

Onze oplossing: aanpassen van professioneel Magento thema

Maar het grafisch ontwerp moet natuurlijk wel goed zijn. Daarom werken wij graag met kant-en-klare Magento thema’s. Deze vragen geen dure implementatietrajecten en zijn uitontwikkeld op alle uithoeken van de Magento webshop. U kiest een thema dat past bij uw webwinkel. Dit thema passen we dan aan op kleur, logo’s en foto-gebruik. Op deze manier kan enorm op de kosten worden bespaard en toch een kwaliteitsontwerp gerealiseerd worden. Wij adviseren u graag hierin.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag advies voor een goed grafisch ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *