Doorgaan met Magento 1? OpenMage

door | 30 mei 2020

De support op Magento 1 stopt op 30 juni 2020. Ben je nu verplicht om over te stappen op Magento 2? Dat hoeft niet. Magento 1 is open source, dus iedereen kan hiermee verder. Dat is dan ook gebeurd.

Met Magento 2 is een ontwikkeling in gang gezet richting steeds grotere webshops, dus het is de vraag in hoeverre dit nog aansluit bij de gemiddelde MKB-er die nu Magento1 heeft. De overstap naar Magento 2 is meestal lastig en duur. Voor hen kan de overstap naar OpenMage een heel goed en goedkoop alternatief zijn.

Op https://www.openmage.org/ heeft een club vrijwilligers het initiatief genomen om de ontwikkeling van Magento 1 voort te zetten als OpenMage. Er is inmiddels een eigen versie uitgekomen, gebaseerd op Magento 1.9.4.3, waarop 5 jaar ondersteuning wordt gegarandeerd. De plannen zijn op in 2023 een nieuwe versie met weer 5 jaar ondersteuning uit te geven. Op deze manier kunt u nog jaren vooruit met uw huidige Magento 1 installatie. (Er zijn wel enkele ‘mitsen en maren’, die we graag toelichten.)

Interesse? Neem contact met ons op. Wij kunnen uw overstap naar OpenMage verzorgen. Ook voor Magento 2 kunt u overigens bij ons terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *